Filtering by: Konsert
Far i Hattens 6-årskalas! Live: Maeds Dominos, La Vasca y Los Pobres Diablos + DJs!
Apr
26
to Apr 27

Far i Hattens 6-årskalas! Live: Maeds Dominos, La Vasca y Los Pobres Diablos + DJs!

Far i Hatten firar med stor fest och säsongsöppning av utebaren. Mat eller tårta 6kr vid köp av dryck så länge det räcker. Konserter, festligheter och svängiga DJ’s! På scen: Maeds Dominos kör Surf och instrumentalsväng, La Vasca y Los Pobres Diablos kör schlager! Fler tillkommer!

View Event →
Valborg på Far i Hatten!
Apr
30
to May 1

Valborg på Far i Hatten!

Hattens traditionella Vaborgsfest 30/4. I god Valborgsanda bjuder vi upp till fest med drinkar från plastdunk, vin på fat, Langos á la Hatten och smarriga vedugnspizzor.

Eld och pyro i Folkets Park kl. 21

DJ's: Jonas från Far i Hatten och Ida från Dryckesbutiken håller i facklan även i år och lirar hits med stegrande 10-tal varje timme.

View Event →
Röster Utan Gränser sjunger för klimatet
May
14
7:30 PM19:30

Röster Utan Gränser sjunger för klimatet

Välkommen på konsert med Röster Utan Gränser!

Röster Utan Gränser är kvinnokören som förgyllt Malmös gator och torg med sång sedan 2005. Kören består av kvinnor som ger av sin musikaliska livsglädje och jordnära kraft. Kvinnor som utstrålar livsmod, innerlighet och värdighet. En stolt kör som kvällen till ära sjunger sånger för att elda på vår klimatångest och påminna oss alla om att ta hand om vår jord.

View Event →
Torkel Rasmusson med band (Blå Tåget) och Glitterfittan
Jun
30
to Jul 1

Torkel Rasmusson med band (Blå Tåget) och Glitterfittan

En unik afton på Far i Hatten där legenden Torkel Rasmusson framför delar av Blå Tågets musikskatt, bredvid sina egna alster. Kvällen inleds av de blivande legenderna från Göteborg Glitterfittan. Progg, pop och politik på cittra, sax och sång.

Missa inte denna härliga söndagskväll på Far i Hatten!

View Event →

Gang Wolf Lightnin’ & Frank Jirhamn
Mar
13
to Mar 14

Gang Wolf Lightnin’ & Frank Jirhamn

“This time, the Jonestown FruitJar drinkers as a duo, Mr.Frank Jirhamn playing fiddle, tenor guitar and mandolin, will be playing along with Mr.Gang Wolf Lightnin' with his National resonator guitar, and they will be singing together some of the Jonestown songs and a few extra fresh new tunes. Come over and have a drink, eat a pizza, or tap your feet while we play.

View Event →
Malmö Choir: Light Concert – En hyllning till ljuset.
Dec
5
6:00 PM18:00

Malmö Choir: Light Concert – En hyllning till ljuset.

Malmö Choir, ett unikt kulturprojekt som startats för att förena barn från olika stadsdelar, bakgrunder och kulturer med hjälp av konstnärliga uttryckssätt såsom musik, dans, konst och drama. I vår femte produktion sammanför vi än en gång barn ifrån hela Malmö i ett oförglömligt möte. Vi har valt att skapa en ljuskonsert som sammanfaller med Lucia, men är helt utan religiösa förtecken. Vår tanke är att man ska kunna delta oavsett vem man är! ”Det ska inte spela någon roll vilken ålder, bakgrund, språk eller kultur man tillhör, musik förenar och bygger broar”. Detta hoppas vi förtydligas genom att ljuskonserten är i Malmö Folkets Park, en naturlig plats för möten av alla dess slag.

View Event →
Altona
Sep
7
9:00 PM21:00

Altona

Altona är Malmöbandet som namngivit sin egna genre; Schlagerpunk. De hämtar melodier, refränger och stjärnglans från schlagern och attityd och gnissel från punken. Ett inslag av pumpande discorytmer har tillkommit i Altonas ljudbilden på sistone. 

View Event →
Café Society
Sep
6
to Sep 7

Café Society

Café Societys musik tar er på en resa bak i tiden till 30-talets New Orleans. Bandet spelar svängig jazz som hämtad från en rökig speakeasy i hjärtat av New Orleans Storyville. Upplev hur Malmö förvandlas till Burbon Street.

View Event →
TRÄDEN (Träd Gräs och Stenar) med Special Guest STEFAN SUNDSTRÖM! + STINA KÜNSTLICHER + DJ PAISLEY
Aug
26
to Aug 27

TRÄDEN (Träd Gräs och Stenar) med Special Guest STEFAN SUNDSTRÖM! + STINA KÜNSTLICHER + DJ PAISLEY

Träden och Stefan Sundström har länge varit två drömbokningar för oss på Far i Hatten och att få till en kväll med dem tillsammans är helt enkelt fantastiskt!

Scenen lär glöda av ekologisk punk, visrock och visdomsord. Vad som helst kan hända när detta gäng står på scen tillsammans känns det som!

STINA KÜNSTLICHER inleder kvällen med sin nya visföreställning En Krogknegares Sånger. - En rolig, skruvad, sorglig och självupplevd föreställning om restaurangbranschen och människorna som arbetar där i.

DJ Paisley spelar innan och efter konserten. Folkliga och sällsamma toner från östra och södra Europa, Turkiet, Italien med mera från DJ Paisleys vinylsamling.

View Event →
Kletzmerkalaset
Aug
18
to Aug 19

Kletzmerkalaset

Klezmerkalaset tar dig på en resa bort och hem, långt bak i tiden och precis nu. Ett hopkok av judisk, romsk och östeuropeisk folkmusik kryddat med värmländsk sommarnatt och en aning jazz. Knäpp västen och leta fram dragspelet. Sedan bär det av.

View Event →
The Cult of Boydah
Aug
17
to Aug 18

The Cult of Boydah

The Cult of Boydah är en grupp som rör sig i det dolda och ofta byter skepnad. Sen projektets start har de släppt en EP och gjort flera spelningar i norden. Inspirationen är hämtad från naturens upprepning och lugn. Musiken är drömsk och varm som en moders famn. Ta en semester ifrån samtiden och ta dig till denna mobila fristad. Missa inte chansen att uppleva detta levande samarbete mellan ljud och bild.

View Event →
Alpine Dweller (AUT)
Aug
15
to Aug 16

Alpine Dweller (AUT)

Musiken från de unga styrianska och österrikiska musikerna Joana Karácsonyi,
Flora Geißelbrecht och Matthias Schinnerl förenar till synes oförenliga stilar,
genom att slå samman folkmusikpåverkan med sofistikerad urban låtskrivning och
kombinerar traditionell musik i avlägsna regioner med pop.

View Event →
Shather band
Aug
5
9:00 PM21:00

Shather band

Shather band är ett musik band som jobbar med sufisk och mediterande musik blandat med flera olika språk arabiska, svenska och engelska. Våra låtar och musik byggs av gamla /färdiga dikter. Bandet Shather har framfört flera konserter i Malmö och Simrishamn bl.a Sveriges Radio, Malmöfestivalen och Malmö live med flera kända sångare från hela arabvärlden.

View Event →
KLANG
Aug
3
9:00 PM21:00

KLANG

Låt tonljudsorgeln och trollstavarna ta dig med på en rytmisk och svävande resa.

Den instrumentala trion från Malmö har blivit kvartett, förra årets EP-släpp följs upp med nyskrivet material som långkokat trollpackans kittel. Det är dags för KLANG att ljuda.

View Event →
Sanna Hansson & The Swatchmen
Aug
1
to Aug 2

Sanna Hansson & The Swatchmen

Sanna Hansson & The Swatchmen bjuder publiken på en show som sent ska glömmas!

Ett trumintro à la Benny Goodman drar igång och strålkastarna tänds. Publiken förflyttas till en gritty cabaretklubb. Klassiska influenser som musikalerna Cabaret och Chicago blandas med moderna popinslag som April Smith & The Great Picture Show, tidiga Miss Li och Katzenjammer vilket skapar ett unikt sound. I låttexterna varvas utsvävande vardagstragik med eufori. Tyll, hängslen och fransar är komponenter i scenklädseln som kan beskrivas som en korsning mellan 20-talet och din lokala cirkustrupp. 

View Event →
John Holm och Jakob Hellman *slutsålt*
Jul
22
6:00 PM18:00

John Holm och Jakob Hellman *slutsålt*

Två av Sveriges genom tiderna mest mytomspunna och legendariska artister för första gången på samma scen!

Att Jakob Hellman och John Holm gör en gemensam konsertkväll är på ett sätt så självklart och på ett annat sätt helt otroligt och unikt. Deras album tillhör de mest hyllade någonsin. Av såväl kritiker, publiken och musiker. Samtidigt är artisterna de mest mytomspunna vi har i Sverige. Både John Holm och Jakob Hellman har under många år varit helt borta från offentligheten. Inga konserter och ingen ny musik. På senare år har vissa få utvalda framträdanden gjorts.

Att de för första gången ställer sig på samma scen under samma kväll i sommar är ganska otroligt och ett tillfälle som kanske aldrig kommer igen. En kväll man inte får missa!

View Event →
Sejd
Jul
21
to Jul 22

Sejd

Bandet Sejd från Malmö har funnits i olika konstellationer sedan 6 år tillbaka. De har kallats ett av de mest unika banden i och med deras debutalbum 2015. Banden EF och Immanu El har fört facklan vidare till Sejd som har gjort rättvisa till post rock/instrumental rock. Med en arsenal av olika instrument och ambiance skapar de ett brett ljudlandskap att dras in i.

View Event →