Back to All Events

Ellen Olaison


  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Ellen Olaison

Ellen Olaison

Ellen Olaison musik vaggar metodiskt in dig i ett sagoberättande där du faller djupare och djupare ner i historien. Hon bjuder in till sin så kallade dominoblues med sökande tremologitarrer och labyrinttexter där hon balanserar på linan mellan ljus och mörker.

I sin EP To The Cruel tar Ellen avstamp i lekfulla melodier och i de existentiella texterna som driver berättandet framåt. Hennes uttryck rör sig mellan ökenblues och melankoliska folkvisor där hon vänder och vrider på pappret om och om igen för att hitta nya betydelser av ord, betoningar och tonföljder. I hennes landskap hittar vi också spår av kvinnors röster som gått förlorade genom historien.

Ljudbilden för tankarna till filmiskt berättande där hon flirtar med David Lynch. Det döljer sig även inspiration från förebilderna Patti Smith, Karen Dalton, Angel Olsen och Laura

Marling. Utöver referenserna präglas musiken av en egensinnig tydlighet och ett nervkittlande djup som gör att vi känner oss trygga och stundvis förtrollade.

Fri entré