Back to All Events

Manu Louis

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Manu Louis by Arnau Pascual Ledesma

Manu Louis by Arnau Pascual Ledesma

Manu Louis är belgare, bor i Berlin och flyr vintrarna till Spanien. Han reser med en mindre by av elektroniska instrument och videoprojektioner från popstjärnor eller djur för att leverera passionerade föreställningar som så småningom byter växlar till ett improviserat diskotek som får publiken att röra på sig.

Hans musik blandar hög och låg kultur för att skapa provocerande och dekontextualiserade juxtapositioner. Från dissident chanson française, genial dilettante, avantgarde-kompositör, new beat, art-pop och hard bop.

Cream Parade, hans nya album (Igloo Records) är en disoriented promenad ledd av syntar och består av dansiga hits, ballader och instrumentaler. De senaste två åren har han spelat på över 200 festivaler och klubbar över hela Europa och Asien. De dansiga låtarna leds av ett tajt groove av robotsyntar och hip hop marchband. Det är roligt, funky, men oroligt också.

“Berlin's Manu Louis is alone onstage too, dressed like an extra from Miami Vice and accompanied by an array of electronic gadgetry from which he conjures aslightly manic set of highly kitsch electro-pop that variously sounds like a Generation Game take on DAF, a Latino cruise ship crooner with an abstract industrial electronica fetish; a Mighty Boosh skit on cbm, failed disco star having a breakdown and accidentally making the best music of his career, and a holiday camp kids entertainer who's thought "fuck it, these brats need some Krautrock in their lives." Sometimes it's silly, often it's cramp, but mostly it's inspired and highly entertaining.” — NIGHSHIFT MAG

Fri entré

Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: July 3
DJ Rebel (FUNKDOWN)
Later Event: July 4
Herr Hofferts Tidsmaskin