Back to All Events

Interbellum (LB)

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Interbellum

Interbellum

Interbellum är den libanesiska låtskrivaren Karl Mattar (aka Charlie Rayne) musikaliska projekt. Projektet blandar inslag av folk, noise pop och garagerock i en idiosynkratiska mix centrerad kring Mattars låtskrivande.

Senaste albumet Dead Pets, Old Griefs (2018, Ruptured / Cargo Records UK) spelades in i Beirut med producenten Fadi Tabbal och har 10 låtar som roterar kring teman av minne, tid, barndom och förlust. Skivan speglar en trasig speldosa, med dess kalejdoskopiska melodiska låtar osammanhängande och nersmutsade med buller, dissonans och bearbetade ljud.

Projektet och albumet har nått best-of listor i arabvärlden och bortom, och fått ta emot beröm från publikationer som Gold Flake Paint, The Wire och GQ Mellanöstern bland många andra.

www.interbellummusic.com

Fri entré

Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: July 21
Röda Bönor The Föreställning
Later Event: July 24
The Winonas (IT)