Back to All Events

Releasefest med Apolonia


  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Apolonia

Apolonia

Välkomna på Hattens traditionella Vaborgsfest och grymt sväng från scen med Apolonia som förgyller inte bara denna festkväll med konsert utan firar samtidigt släppet av sin nya skiva Vilka Dom? Som släpps just på Valborgsafton! På scen ca kl 22.

Albumet ”Vilka Dom?” manar till eftertanke och handling. ”Vi kan inte längre vara tysta och se på medan vår fantastiska värld slits itu.” säger Ida Gustafsson, låtskrivare och upphovskvinna. Albumet heter ”Vilka Dom?” och blandar frågor och betraktelser som på olika sätt belyser det som skaver och tär på människans medmänsklighet i dagens samhälle.

Samtidsbetraktelserna duggar tätt, låten ”Kravmärkt” ger sin bild av våldtäktskulturen och #Meetoo-uppropet medan ”Utbytbara” talar om komplexiteten kring att leva med en diagnos. I Februarikyla och Precisa & Korrekta får vi ta del av en av de händelser som påverkat Ida Gustafsson starkast sedan senaste plattan. Det var en kall februaridag när Ida hade ett ärende till kommunhuset i en kommun i norra Skåne. På väg in bevittnar hon hur en kvinna slängs ut och landar rakt i rabatten där hon blir sittande. När hon vill gå in för att värma sig blir hon nekad tillträde och personalen på plats agerar nonchalant. Ida frågar om hon kan göra något för kvinnan som då ber henne att på olika sätta föra hennes talan och det blev drivkraften till att ge ut ännu ett album.

Vilka Dom? är både skivans titel och namnet på den singel som släpps 24e oktober 2018. Den medryckande musiken med inspiration från alla världens hörn varvas med betraktelser av dagens vi-och-dom-tänk. Vilka är egentligen de där andra som det talas om? Och vilka är egentligen vi? Hur kommer det sig att behovet av att differentiera sig från andra går före känslan av gemenskap och kollektivism? Apolonia har gjort det till lite av sitt signum att blanda medryckande musik med ett tydligt budskap till lyssnaren. Och oavsett hur man tycker att vi ska lösa de kriser vi står

Kom och fira våren och Apolonias ny skiva hos oss!

Vilka dom musikvideo


Få en försmak av Apolonia live!

Vilka Dom från kommande skivan

På Samma Plan från kommande skivan


Besök www.apolonia.se

Fri entré

Far i Hatten är kontantfritt och tar endast kortbetalning

#musik #konsert

Earlier Event: April 30
Valborg på Far i Hatten!
Later Event: May 1
Första Maj på Hatten