Back to All Events

Den stora vårfesten: Barnfesten

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Echo Ladies

Efter en lång vinter börjar äntligen grönskan titta fram och körsbärsträden står i blom. I Folkets Park välkomnar vi våren och kickar igång högsäsongen med en fullspäckad vårfest med konserter, loppisar, yoga, rullskridskodisko och mycket mer!

Barnfesten är en klubb där 2-8-åringar och föräldrar kan dansa, lyssna på kvalitativ musik, träffa folk och fika tillsammans. En klubb med dansmusik från hela världen där artister som Aretha Franklin, Timbuktu, Jojje Wadenius och Angelique Kidjo har en given plats.

Barnfesten har funnits i åtta år och har huserat på Inkonst, Malmö Live Konserthus och Far i Hatten i Malmö, samt på Mejeriet i Lund. Barnfesten har också gjort nedslag i olika städer i Sverige samt gästat Malmöfestivalen åtskilliga gånger – och har varit en stor succé överallt.

Klubbarrangörer är småbarnsföräldrarna Johanna Olofsson och Thomas Romlöv. I Barnfestens koncept ingår ballongkonstnären Linda Ceccon som knyter ballongfigurer till barnen.

Dj-ar varje gång gör Johanna Olofsson, musikjournalist och dj/klubbarrangör sen mitten av 90-talet och hjärnan bakom bland annat hiphop-baserade Klubbkören, Skånes Ljudpark och otaliga klubbar i Stockholm, Malmö, Lund och Göteborg.

Ibland gästas Barnfesten av andra dj:s men ännu oftare artister och danspeppare. Några av dem som har spelat live på Barnfesten är Far & Son, Nassim Al Fakir med band, James Hollingworth (Barnlåtar och Djurens Brevlåda), Klubbkören, Emma and the Jazz Crusaders och Chalao. Bland gästerna i dj-båset finns småbarnsföräldrar som Mats Nileskär (P3 Soul), Svante Lodén (Damn!), Lars "Leari" Ljungberg och Mikael Jepson från The Ark.

Övriga programpunkter Den stora vårfesten lördagen 27/4:
Miriam Aida - stora scenen
Fast po holmen - stora scenen
Hoppborgar & mini cart- parktorget
Odlingsaktiviteter - odla i parken
Basket, skate, DJ:s, dans - vänskapstorget

Far i Hattens kafé är öppet med kakor, mackor, saft, våfflor, kaffe, bar och brunch. Inomhus och på uteserveringen får vi endast servera det vi själva säljer.

Far i Hatten håller öppet 11:00–02:00

Far i Hatten är kontantfritt och tar endast kortbetalning