Back to All Events

Canvas & Cocktail

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)

CANVAS & COCKTAIL -inkörsporten till ditt tyngre konstintresse!

DATUM OCH KONSTNÄRSSLÄPP UTE! Begränsat antal platser - först till kvarn gäller!

Är du sugen på att skapa något men vet inte hur du ska börja? Vill du ta del av konst men vågar inte ta steget ut i stela vernissager? Har du en längtan efter ett kreativt uttryck men har ont om självförtroende, kunskap, mod eller inspiration? Eller letar du efter nästa aktivitet att göra med kompisgänget, bokklubben, din farmor eller arbetsplatsen?

Konstkvinnor bjuder in till en workshop för konstnyfikna! Få guidning genom den konstnärliga skaparprocessen, ta del av pop-up-utställning, mingla med andra konstnyfikna, skapa ditt egna konstverk, och få en en drink!

Vid fyra tillfällen i vår bjuds fyra olika konstnärer in till Far i Hatten för att ordna en pop-up-utställning och en inspirerande workshop där just DU kan få ta del av och skapa egen konst! Du får stiga in i skapandeprocessen och se hur ett skapande arbete kan gå till, och framförallt: du får själv utföra ett skapande arbete. På plats kommer canvas och färg finnas, och med inspiration från utställningen, samtalen om konst och skapandeprocess samt konstnärens workshop kan DU skapa en egen tavla att ta med hem. Kanske blir det början på ett långt och härligt intresse för att uttrycka sig kreativt?

Varje workshop är sprungen ur den specifika konstnärens unika uttryck och skapandeprocess. Det går bra att boka plats på enskilda tillfällen, men det är också möjligt att köpa ett paketpris på alla fyra tillfällen.

Far i hatten ligger mitt i Malmös grönskande Folkets Park, vi kommer befinna oss under kulörta lyktor på dansbanan utomhus. Du får en välkomstdrink specialblandad av Far i Hattens bartenders, och det går självklart att få den alkoholfri om så önskas. Baren är öppen under och efter eventet - kanske vill ni smälta upplevelsen efteråt över en öl i Malmökvällen?

En workshop kostar 450kr per person (inklusive välkomstdrink på Far i Hatten, material och färdigt konstverk)

Vill du kanske gå på alla fyra? Då kostar det 1500kr för alla.

Under våren kommer fyra liknande event också gå av stapeln i Malmö, Chia & Canvas: samma koncept men frukostevent på mysiga Café Jord. Mer info hittar du i evenemanget.

Är du sugen på att testa en chia-workshop och en cocktail-workshop? Då kostar biljetten 800kr.

För att boka biljett mailar du konstkvinnor.insta@gmail.com vilket datum du vill vara med på och namn. Betalningsuppgifter får ni via mailet.

Har du inte möjlighet att delta men känner någon konstnyfiken? Tipsa den eller dela eventet! ♥

17/4: Johanna Sjödin

24/4: Julia Sahlin

15/5: Amie Jow

22/5: Björk Hijoort

---

Konstkvinnors primära idé är att utforska och utvidga den patriarkala konstkanon som är idag via vår instagram: Vår idé kring evenemang är att skapa lättillgängliga och inkluderande konstsammanhang som bjuder in även de som inte redan är en del av kultur- och konstvärlden.

Konstkvinnor-merch kommer finns att köpa på plats (tygpåsar och tshirts) till ett billigare pris!

DATUM OCH KONSTNÄRS SLÄPP UTE!

Earlier Event: April 13
Jam på dansbanan med Malmö Folk
Later Event: April 18
Chips For Tea & Ylwa Skywalker