Back to All Events

Ludwig och Skyltdockorna

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Hanutten

Hanutten

Ludvig Seram var med bandet Dolly Daggers tongivande för Malmös musikscen under 00-talet. Bandets visuella och spektakulära liveshower skapade en stor snackis i regionen när de tog över scen efter scen med en stor dos självdistans, dockor, glitter och humor. Efter att Dolly Daggers splittrades 2008 grundade Ludvig bandet The Modern Love tillsammans med sina bröder Jonatan och Valdemar. Bröderna fick en indie-hit med singeln Climbing up the hill som släpptes via det italienska skivbolaget CDF Produzioni.

Det var även i samma veva som Ludvig ville skapa något eget. Ett musikprojekt där han fick komma ut ifrån sin trygghetszon. Resultatet blev Ludwig och Skyltdockorna. Med projektet gick han från rocken och indie till det mer elektroniska. Han började även sjunga på svenska. Debutsingeln blev Jag går på känsla som var en fight mot osäkerheten. En låt som tog Ludvig långt från hans egna bild av sig själv som den djupa och allvarliga artisten. Med hjälp av Ludwig och Skyltdockorna tillät Ludvig sin feminina sida blomma ut mer. Han kunde sjunga om politik, normer och samhället. Kort och gott kunde Ludvig vara precis den han ville vara – sig själv.

Under våren 2018 släpper Ludwig och Skyltdockorna två nya singlar. Först ut är Det skulle innebär döden som handlar om Ludvigs bästa vän Camilla och Höga ambitioner som handlar om våra drömmar. Att det är svårt att känna sig nöjd med det vi har om vi hela tiden drömmer efter något annat. Den andra singeln heter Nu finns inget kvar av det som en gång var mitt Sverige. En låt om att vi måste vara lyckliga. Speciellt inför våra barn så de växer upp med värme och kärlek och inte blir bittra och gråa.

Följ Ludwig och Skyltdockorna via: Facebook Twitter

På scen ca 22:00
Fri entré
Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: August 3
Jonte Prippz & Soul-Erik
Later Event: August 4
Hansel & Frankie