Back to All Events

Specialkväll med Ord på Scen ★ Coverslam ★ Öppen Scen ★ Mia Öblom

Mia Öblom

Mia Öblom

En klubb för estradpoesi – allt enligt originalreceptet från Chicago, fast med en twist. Kom som poet och läs nån annans dikter eller som publik för att lyssna. 

Onsdag 29 augusti · kl 19-22 kom i god tid
DJ: 22 - 02:00
Far i Hatten, fri entré

Ett klassiskt Poetry Slam i Chicago-stil består av tre delar. Kvällen börjar med öppen scen där vem som helst har möjlighet att läsa sina dikter inför publik. Där efter kommer en inbjuden gäst, gärna någon lite känd eller med goda meriter. Senare på kvällen är det dags för tävlingsmomentet. Olika poeter fightas mot varandra och jurygrupper ur publiken utser en värdig vinnare. Den här kvällen är en specialkväll då poeterna tävlar med någon annans verk. 

Mia Öblom är en finlandssvensk poet och psykolog från Helsingfors. Hon är för tillfället bosatt i Malmö och går skrivarlinjen på Skurups folkhögskola. Hon kom på fjärde plats i de svenska mästerskapen i Poetry Slam år 2017. Mia har uppträtt med sin poesi på olika evenemang i både Sverige och Finland. I hennes texter blir det personliga politiskt och det politiska personligt. Hon behandlar gärna ämnen som tangerar människorelationer och mellanmänskliga möten.

★ MC: Louise Buenafe Mistén
★ Förpoet: Maria Maunsbach
★ Gästartist: Mia Öblom
★ DJ: Conrad Luckett
★ Slammaster: Anna Arvidsdotter

Regler:
★ Max 3 minuter per framträdande
★ I tävlingen får man inte använda rekvisita
★ Du måste läsa en text någon annan än du har skrivit i tävlingen, tolkningar och parafraser går utmärkt.

Vill du tävla eller bara läsa?
Föranmäl dig till Ord på Scen på ordpascen@gmail.com

Välkommen som poet eller publik!

Efter arrangemanget så kommer kvällens DJ: Conrad Luckett att stanna kvar och spela låtar.
Så synkronisera händerna för handklapp, snöra på er skorna på de inåtpekade fötterna och dansa så där som bara indiekids kan göra för han kommer att spela:
★ Gullig handklappstweed
★ Brutal hjärtat i handenpop
★ Svängig 2-tone
★ Vilja ha på sig snygga 60-talskostymermods
★ Poppig dansant punk
★ Hits som gör dig glad i magen från 60,80,90-tal
★ Indiehits från den där nattklubben du ville gå på typ 2006 men var för ung eller bodde i en småstad som inte hade indie-klubbar.
★ Ännu mer indie! Nästan mest indie.
★ Svenska popklassiker
★ Osv.

I Ord På Scen värnar vi om att ha en öppen scen där alla som vill ska få scentid. Oavsett bakgrund, etnicitet, sexuell läggning, identitet, ålder, religon, politik eller språk så ska en känna sig välkommen och trygg. Alla som vill ska kunna få en chans att utrycka sig på våran scen. Vi tar starkt avstånd från sexism, rasism, homofobi, funkofobi, transfobi och all form av diskriminering.
Våran ambition är att alla ska känna sig välkomna att besöka och delta i våra arrangemang.

Ord på Scen i samarbete med ABF Malmö och Far i Hatten.