Back to All Events

Carl Wachtmeister, en film om en ädel cykeltaxi-förare

Den 12/8 håller den 30 minuters dokumentären om den hemlösa greven Carl Wachtmeister premiär på Far i Hatten.

Båda hans föräldrar kommer från adelssläkter. Han växer upp med dem, men beslutar sig i ung ålder för att flytta till Kina, vilket resultrerar i dålig kontakt med familjen. Ett par år senare återvänder han till Sverige, där han numera har sin bas. Han tjänar sitt levebröd genom att köra cykeltaxi och extra arbeta på bondgårdar, även när han emelllanåt bor och reser utomlands.

Varje sommar, sedan tio år tillbaka, åker han till Gotland för att köra öns sommargäster som besöker diverse event. Tillräckligt med pengar är det inte för att han ska kunna leva ett så kallat normalt liv, men det är nog för att fylla magen och ta någorlunda hand om sig. 

Fri entré

Earlier Event: August 11
DJ Funky Bobo
Later Event: August 15
Alpine Dweller (AUT)