Back to All Events

Tropical Vampire + Andy (Sunflower Caravan) & Klara (Tata Bojs) (CZ)

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Tropical Vampire

Tropical Vampire

Tropical Vampire är ett alternativt electropop-projekt av Anna Helmersson. Iskall experimentell elektronica med tunga hypnotiska rytmer och drömska ljudbilder. Med ursprung från Australien och numera baserad i Malmö har hon hunnit spela på en rad olika ställen i söder. I år släpptes Tropical Vampire två EP på begränsad upplaga kassetter under Malmös lokala Ghostdrone Records.


Från att i tidiga tonåren experimentera med en fyrakanalsbandspelare har Anna utvecklat ett alldeles eget sound. Genom manipulerade samplingar, syntar, effektpedaler och feedbackloopar dras lyssnaren ner i ett kusligt ljudlandskap bestående av avgrundsdjupa ekon studsandes till catchy beats. 

Andy (Sunflower Caravan) & Klara (Tata Bojs)

Andy (Sunflower Caravan) & Klara (Tata Bojs)

Support: Andy (Sunflower Caravan and Klara (Tata Bojs)
“Andy (Sunflower Caravan and Klara (Tata Bojs) have created a special acoustic duo just for a few shows around Europe. They'll play Andys songs and few special cover versions of their favourite songs .

Tatabojs is one of the biggest bands in Czech Republic and Klara was during many years a member of the band and are still making guest appearances during their concerts.

Sunflower Caravan is one of the bigger bands from Pragues Indie/Rock scene. The band have made several shows in Europe and Sweden.”

På scen ca 21:30, öppet till 02.
Fri entré
Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: August 30
DJ Dotter & Far
Later Event: August 31
Cinemania Director’s Cut