Back to All Events

Tropical Vampire

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
 Tropical Vampire

Tropical Vampire

Tropical Vampire är ett alternativt electropop-projekt av Anna Helmersson. Iskall experimentell elektronica med tunga hypnotiska rytmer och drömska ljudbilder. Med ursprung från Australien och numera baserad i Malmö har hon hunnit spela på en rad olika ställen i söder. I år släpptes Tropical Vampire två EP på begränsad upplaga kassetter under Malmös lokala Ghostdrone Records.


Från att i tidiga tonåren experimentera med en fyrakanalsbandspelare har Anna utvecklat ett alldeles eget sound. Genom manipulerade samplingar, syntar, effektpedaler och feedbackloopar dras lyssnaren ner i ett kusligt ljudlandskap bestående av avgrundsdjupa ekon studsandes till catchy beats. 

 Till kvällen har Tropical Vampire bjudit in Antoni (Nova Blast) och Michael (Depressed040) som extra komp på trummor och gitarr.

På scen ca 22:00, öppet till 02.
Fri entré
Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: August 30
Joykeeper
Later Event: August 31
Cinemania Director’s Cut