Back to All Events

John Holm och Jakob Hellman *slutsålt*

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)

ℹ️ INFO OM DAGENS KONSERT MED JOHN HOLM OCH JAKOB HELLMAN

Far i Hatten stänger mellan 16:00–18:00 för lite omrodd och soundcheck.

🕕 Vi kör insläpp till konserterna från 18:00, Jakob Hellman inleder och går på ca. 19:30. John Holm går på ca. 20:45.

Ha gärna ljudet på mobilen avstängt och håll pratet på lägre volym under konserten. Vi har öppet till 01 så häng gärna kvar.

🍕 Det går inte att boka bord utan det är först till kvarn som gäller för borden. Det går bra att beställa mat på plats, vi kommer servera härliga vedugnsbakade pizzor och snacks.

🥂 Ställ er gärna i bredd i barerna så kan vi hjälpa er snabbare.

💳 Far i Hatten tar endast kort.

📸 Tar ni bilder på konserten så lägg gärna upp dem i eventet så att alla kan få se efteråt.

🚌🗺️🚗 Parkering finns på gatorna runt Folkets Park. Ni som tar buss tar er enklast hit med Linje 5 (mot Kvarnby): Folkets Park. Linje 32 (mot Käglinge): Folkets Park eller Karlskronaplan.

Två av Sveriges genom tiderna mest mytomspunna och legendariska artister för första gången på samma scen!

Att Jakob Hellman och John Holm gör en gemensam konsertkväll är på ett sätt så självklart och på ett annat sätt helt otroligt och unikt. Deras album tillhör de mest hyllade någonsin. Av såväl kritiker, publiken och musiker. Samtidigt är artisterna de mest mytomspunna vi har i Sverige. Både John Holm och Jakob Hellman har under många år varit helt borta från offentligheten. Inga konserter och ingen ny musik. På senare år har vissa få utvalda framträdanden gjorts.

Att de för första gången ställer sig på samma scen under samma kväll i sommar är ganska otroligt och ett tillfälle som kanske aldrig kommer igen. En kväll man inte får missa!

John Holm

John Holm

John Holm:
John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna . Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes… Sommaren 2018 följer John upp detta med en mindre sommarturné på väl valda spelplatser. John Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.. Sättningen blir John på sång och gitarr, Jesper Wihlborg på elgitarr, Alex Holm på munspel och Gitarr och Alexander Gunnarsson på percussion.

Jakob Hellman

Jakob Hellman

Jakob Hellman:
För 30 år sedan släpptes singeln ”Tåg”. Låten presenterade en ung man vid namn Jakob Hellman för världen. Året efter, 1989, kom albumet ”… Och Stora Havet” och genombrottet var ett faktum. Albumet blev en milstolpe i den svenska pophistorien och listas ständigt i toppskiktet när landets bästa album genom tiderna ska utses. Jakob Hellmans sätt att skriva text och musik förändrade sättet att se på svenskspråkig pop och har influerat så gott som alla som ägnat sig åt hantverket sedan dess.

Albumet blev hans hittills enda. Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är han en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister.

Det var länge tyst från Jakob Hellman, men så under 2011 gjorde han ett par turnéer där några nya låtar presenterades från scenen. Sedan blev det tyst igen.

Våren 2017 var det dags igen när han gjorde en exklusiv konsert tillsammans med MSO på Malmö Live. Detta följs nu upp med en turné med få väl valda stopp under sommaren 2018. Ett av dem och det enda i Skåne blir på Far i Hatten tillsammans med John Holm. Söndagen 22 juli.

John Holm och Jakob Hellman
Far i Hatten söndag 22/7
Dörrar 18:00
På scen 19:00
250kr + förköpsavgifter
Fri ålder
Far i Hatten tar endast kort

Far i Hattens restaurang är öppen och serverar vedugnsbakade pizzor. Pga högt publiktryck kan Far i Hatten inte garantera sittplats och att bord inte kan bokas. Se vår meny på www.farihatten.se

Earlier Event: July 21
Blind Tiger Club
Later Event: July 24
Sommarquiz på Far i Hatten