Back to All Events

Pedro Iaco (BR) och Caroline Karpinska (SV)


  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Caroline Karpinska

Caroline Karpinska

Caroline Karpinska (Vindla String Quartet) är Malmöviolinisten som samarbetat med bl a Tingsek, Linnea Henriksson, Lina Nyberg och typ resten av Sveriges artistelit. Denna musikaliska kameleont gav sig förra året ut på en 6 månader lång upptäcksfärd i Sydamerika för att hämta inspiration av det bästa kontinenten kunde erbjuda och hittade bl a Pedro Iaco. 

Pedro Iaco

Pedro Iaco

Om du tänker dig en mix av en klassisk Louis Armstrong med en brasiliansk Moto Boy på en grund av Debussy och Bartok med influenser av Mu Mbana, Baden Powel och Ali Farka Toure så får du Pedro Iaco. Han är singer songwritern från Sao Paulo som förkroppsligar den nya generationen av Brasiliansk musik med sin virtuosa sång och sjusträngade gitarr. I gränsöverskridande improvistationer och lekfulla kompositioner söker han ständigt nya innovativa vägar att förgrena röst med klassisk gitarr. Han har studerat musik vid universitetet i Sao Paulo och i New York för bl a Bobby McFerrin och har de senaste åren tillbringat på turné runtom i Brasilien, USA och Europa. 

I maj 2018 kommer Pedro Iaco till Malmö för att fortsätta utveckla samarbetet med Caroline Karpinska som påbörjades förra året där de möts i Pedros kreativa kompositioner. De två passar på att samtidigt göra några få unika spelningar i Sverige tillsammans. 

Läs mer om Caroline Karpinska och Vindla: www.vindla.se

7 juni, på scen ca kl. 22:00. Fri entré och öppet till kl. 02:00
Far i Hatten har öppet nästan hela dagen. Boka bord eller kom förbi för smarriga pizzor, mellanrätter och josiga viner.
Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: June 6
Mainly Red and Black
Later Event: June 7
DJ-set: Echo Ladies