Back to All Events

Peter Piek

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)

Peter Piek, bildkonstnär, låtskrivare, författare och multi-instrumentalist från Karl-Marx-City (tidigare Östtyskland) försöker införliva målart och musik i ett nytt originellt uttryck.

Inspirerad av 60-tals ikoner som Velvet Underground, Bob Dylan och konstnärerna Ernst Wilhelm Nay och Kooning, försöker han också fånga skissaktiga i sin musik och bildkonst. En tydlig och friskt rörelse som kombinerar rock, beat och konst på ett inspirerande sätt. Musiken kan omedelbart klassificeras som indie rock, men har också ett popelement trots komplexiteten. Hans röst, som ligger i en hög tonhöjd, är ytterst egen och påminner om Neil Young och Sigur Ros.

På scen ca 22:00, öppet till 02.
Fri entré
Far i Hatten tar endast kort

Later Event: June 13
Hansel & Frankie