Back to All Events

Tjeckisk vinkväll med Milan Nestarec och Wine Waves

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Milan Nestarec

Milan Nestarec

Tillsammans med Wine Waves glädjer vi oss på Hatten att Milan Nestarec kommer på besök från Moravia, Sydöstra Tjeckien!

Milan Nestarec snabbt blivit en vinmakare att räkna med i Tjeckien. Hans viner visar så mycket liv, vitalitet och originalitet att de har blivit mycket eftertraktade över hela världen på mycket kort tid. 

Podfuck.png

Milanos far planterade 8 hektar vinrankor 2001 över två vinodlingskommuner: Moravský Žižkov och Velké Bílovice. Milan studerade vinframställning med Aleš Kristančič från Movia, där han lärde sig en hel del om den känsliga konsten att göra skalmacerade vita viner. Inga herbicider används och vinstockarna bearbetas organiskt. Hans tror att hans milda metoder för odling av vinrankor och druvbearbetning ger det bästa resultatet. Alla viner i källaren jäsas spontant och de är vanligtvis vinifierade i ek och akacia fat.

Hjärtligt välkomna från kl 17.00 för pizzasöndag i vanlig ordning!

 

Earlier Event: May 5
My So-Called Mixtape
Later Event: May 9
DJ Dotter & Far