Back to All Events

Skenet + Ödemarken


  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)
Ödemarken

Ödemarken

Ödemarken

Instrumental Trion från Skåne som kastar lyssnaren mellan olika musikaliska landskap. Med influenser från jazz, världsmusik och progressiv rock placerar de sig själva inom genren terrorjazz. Trion jobbar på att ständigt skapa nya utvägar från musikens ramar. Inget Ödemarken gör ska låta som något som redan finns!

”Kraft!” — Agatha 86 år om Ödemarken live.

Bandet består av
Bart Traczykowski – kontrabas
David Berndtsson – trummor
Thomas Augustsson – gitarr.

Skenet

Skenet

Skenet
SKENET SLÄPPER ALBUMET 'MORSNING' APRIL 2018
2015 kom debutalbumet ’Allting rullar’ och tog den svenska festivalscenen med storm. Branschmagasinet Lira besökte Nalen och Skenets releasegig under Folk- och Världsmusikgalan en vacker vinternatt i Stockholm och skrev efteråt:

“Med svensk folkmusik och psykedelisk rock som grundstenar har denna kvartett skapat sin egen variant av folkrock, med feta trumrytmer, effektindränkt elgitarr, moogsynt och Lena Jonssons fiol i fronten”

2018 kommer den efterlängtade uppföljningen: ‘Morsning!’. Albumet släpps åter av den svenska etiketten Subliminal Sounds.

Skenet etablerar här sitt sound och renommé som Sveriges ösigast folkrockband och bjuder på en unik mix av skitiga riff och hälsingsk spelmanstradition - i gränslandet mellan tradition och nyskapande. Ett folkpsykedeliskt Led Zeppelin möter arvet av Bollnäs spelmanskultur – i gråzonen av klapp på kinden och käftsmäll!

Med hjälp av den hyllande producenten Mikael Herrström (Thåström, Popsicle, Weeping Willows, Ane Brun) bakom mixerbordet tar ‘Morsning’ oss närmre det råa, energiska soundet som blivit Skenets signum.

Sedan releasen av Allting Rullar har Skenet turnerat i bland annat Sverige, Norge, Danmark, Estland, Frankrike och spelat på några av de största folkmusikfestivalerna i Europa.

-”Alla mil i turnébussen har gett oss en chans att skriva och spela mycket mer ihop. Skivan Morsning är resultatet av det vi vill säga mer än något annat just nu! Vi är enormt stolta!” säger Skenet.

Skenet står för förnyelse av genren folkrock och tar den till platser den inte varit tidigare! De flesta av låtarna på ‘Morsning’ är skrivna av syskonen Staffan och Lena Jonsson som också båda är riksspelmän på fiol. Man kan ännu inte bli riksspelman på varken elbas eller trumset, men Skenet hoppas att den dagen kommer snart också.

DJ-set: Anders Dahlberg bjuder på  swing och lymmelrock samt allsköns tunggung.

På scen ca 21:30
Fri entré
Far i Hatten tar endast kort