Back to All Events

Julmarknad på Hatten

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)

Välkomna till Far i Hattens julpyntade uteservering som fylls av marknadsstånd där man finner allt från hantverk, ekologiska delikatesser och mat från lokala producenter, till vinylskivor, retrodesign och ekologiska kläder.

Perfekt tillfälle för julklappsinköpen!

Far i Hattens kravmärkta kafé och restaurang med bar serverar bland annat glögg, kaffe, kakor, bullar och vedugnsbakade pizzor.

Gå även och lyssna på en finstämd Lucia i Parken på Parktorget kl. 16 där Malmö Stads Lucia tillsammans med sitt följe från Malmö latinskola framför alla de klassiska luciasångerna.

Skridskobanan är öppen hela dagen strax utanför Far i Hatten.

Bekräftade säljare — info tillkommer

And What Knot
Stickade plagg för både stora och små. Inspirerat av vardagliga mönster, och färger från naturen.

Lenas Returhantverk
”Gör nytt av gammalt”. Det kan vara en gammal duk som blir ett förkläde eller en kasse. En knapp blir en ring. En pepparkaksform blir en julgransprydnad. En stuvbit blir ett cykelsadelskydd.

Ingrid i Ekestad 
Hemgjord sylt, marmelad, godis och annat gott. Eventuellt en del keramik.

Stick-Eva
Hemstickat och pussel

Då-tid
Antikt och retro

Galleri Tikotin
Galleri Tikotin säljer konst och illustrationer - gömda skatter från svunna tider, art fantastique, fairytale-illustrations, tales of mystery & imagination i form av 2019-kalendrar, prints på canvas, inramade prints, mm.

U. Matssons medaljonger m.m
U. Matsson gör beständiga juveler av de annars så flyktiga blommorna och bladen i våra trädgårdar och dikesrenar. Torkade och pressade bevaras blommornas färg i under flera år i en helt lufttät medaljong av allergisäkert rostfritt stål. Örhängen, armband, halsband, broscher och manschettknappar erbjuds. 

Daniel Schmölker / Vril knivar 
Handgjorda köksknivar av olika slag, tillverkade av Daniel Schmölker från grunden i hans verkstad på Söderåsen. 

Paisley Nervös Velour & Vintage
Paisley har grävt fram det bästa av det bästa efter ett flerårigt samlande av märkes-vintage, udda vintage, posh-vintage och psykedeliska plagg! Kom och botanisera bland bellbottoms, guldlamé-fodral, disco-jumpsuit, siden-toppar, skor, väskor med mera, (mestadels) damkläder och accessoarer från 1960- och 1970-talet! 

Mesh collection
Mesh collection designar Alpackakläder och återskapar kläder och gamla tygbitar till nya accessoarer. Bland annat till kepsar.

Ecofungi
Ekologiska svampodlingar av fem olika sorters svamp och mycelpluggar som används för att ympa in svamp i trädstockar.

Leandertales
Illustratör och sömmerska med passion för originella mönster och retro textilier. Unika handsydda plagg, vantar, illustrationer, prints, m.m. Färgstarkt, originellt och miljömedvetet. Allt är skapat av Leandertales. 

Usage
Handgjorda datorväskor som tillverkas lokalt med återvunnet mat

Roisin Kenny: Vardagsvyer
Handgjorda vykort i original med motiv inspirerade av livets fåniga, finurliga och flyktiga situationer.

Ådala Gård 
Krav-ekologiska ostar och smör som ystas/kärnas i mikromejeri. Chilisåser och annat mathantverk som vinägermammor och fikonmarmelad mm.

Malmö Clothing Co 
We're a clothing brand based in Malmö, Sweden. We exist because we want to showcase the incredible talent and diversity this city has to offer. For years before our shop opened, we've struggled to find thoughtful apparel and gifts that capture the essence of Malmö. In the summer of 2017, we decided to go all in and start our own shop to help showcase the work of local designers in a new way; on thoughtfully produced apparel and gifts which meet some of the industries highest certifications for socially, ethically, and environmentally responsible products.

Pill and Punch
Pill & Punch är en liten butik på möllan fylld med lokalt hantverk, smycken som tillverkas i butiken från Pill Jewelry, inredning och andra egendomliga ting. De kommer ta med sig en härlig blandning från sitt sortiment till Far i hattens julmarknad.

Linas och binas – honung
Linas och binas drivs av Lina Norrsell och Eva Norrsell och deras bisamhällen är placerade i ett varierat landskap uppe på Linderödsåsen i syd-östra Skåne där de slungar och tappar upp honungen i deras honungshus utanför Degeberga.

Honungen är KRAV-certifierad och bikuporna placerade intill ekologiska odlingar eller vildväxande ängar. Bivaxet hanteras i ett slutet system på gården för att undvika att det kontamineras av gifter. Ekologiska metoder används för att få bort kvalster och sjukdomar i bisamhället och en del honung lämnas kvar inför vintern och bina matas med ekologiskt foder. Locken på honungsburkarna är bisphenol A och BPA-fria.

Studio Vidunder
OBS!-Boards som är en slags anslagstavla/ram. Gjutna vaser och ljusstakar, Knoppar, Muggar, Handgjorda kort, Illustrationer i risoprint m.m. Allt är designat och handgjorda av oss- Made in Malmö!

Vidunder är en Malmöbaserad designduo bestående av Louan Wang och Joakim Danell. Vi älskar mötet mellan oväntade material och readymade art. Därför mixar vi hejvilt mellan byggmaterial, förrådsfynd och konstnärsmaterial. Vårt mål är att tvinga betraktaren att se helt ordinära material med nya ögon.

Hanna Häljestig
Designar bland annat granar med hjälp av en laserskärare i olika material. Har även tagit fram lite presentkort med grafiska julmotiv på. Julkort, julgransgranar.

Djurens Rätt Malmö
Djurensrätt kommer att besöka våran julmarknad med en provsmakning av ett vegetariskt julbord och information om deras verksamhet.

John Schmidt
Små figurer i lindträ. Målade med akrylfärger.

Rinkaby Gård
Rinkaby Gårds egna äppelmust, korv, kött, ostkaka, bröd och inlagda grönsaker.

Rasmus och Johan från klubben Believe!
Kommer till vår fina julmarknad och säljer vinylskivor. Jazz, soul, pop, rock och country och kanske en och annan julskiva.

The Bird Factory
The Bird Factory är en liten grafisk design studio baserade i Malmö. De tänker sälja sina Malmöalmanackor 2019 och lite annat handgjorda trycksaker på våran trevliga julmarknad.

Hobojim Hankdrums och Isabella Sundell
Vid ett av borden på våran marknad så kommer vi ha två försäljare. Hobo Jim Hanks Drums som tillverkar musikinsrument i olika skalor av olika återvunna gasolflaskor. Och Isabella Sundin som med havregurt som bas skapar drömska, abstrakta landskap. Naturliga pigment som rödbeta och spirulina sätter färgtonerna. Dessa verk kommer att finnas både som prints och i originaltryck.

Välkomna!

Pizzasöndag som vanligt efter kl. 16:00