Back to All Events

Konstquiz med Konstkvinnor och Historielabbet


  • Far i Hatten 17 Falsterbogatan Malmö, Skåne län, 214 36 Sweden (map)

Vet du vad Beyoncé och Pipilotti Rist har gemensamt? Eller hur många ord som har samma betydelse på svenska och turkiska?

Kom på ett extraordinärt konstquiz med associationer från jordens alla hörn, om allt från konst, suffragetter, Harlemrenässansen, till mat och film. Testa dina kunskaper eller lär dig något nytt om samtidskonst, konsthistoria och populärkultur tillsammans med Historielabbet och Konstkvinnor!

Det krävs inga förkunskaper! Ta med dig dina vänner, skapa ett lag eller bara kom som du är och delta helt själv.

Historielabbet en fortbildningsorganisation som arbetar med konsthistoria, kanonkritik och metodfrågor för en bredare och mer inkluderande historieskrivning. De undervisar, föreläser, anordnar workshops och events samt ger ut podcasten Under

Konst-ruktion.

Konstkvinnor driver Instagramkontot och företaget @konstkvinnor som vill rekonstruera den patriarkala och smala konstkanon som finns idag, genom att lyfta och utforska kvinnliga och icke-binära konstnärer, både via intervjuer och lättillgängliga texter om historiska konstnärer.

Utöver det arrangerar de evenemang, kurerar utställningar och håller i workshops där fokus ligger på en lättillgänglig, lustfylld och inkluderande konstmiljö.

Fri entré

Hatten tar endast kort

Du får tyvärr inte ta med egen mat och dryck till Far i Hatten. Inomhus och på uteserveringen får vi endast servera det vi själva säljer.

Earlier Event: November 17
Cinemania presents La Lumière
Later Event: November 23
Rockadelika