Back to All Events

Omställningsfest i Hatten! Författarsamtal, filmvisning och livemusik!

  • Far i Hatten Folkets Park Malmö Sweden (map)

Den nationella omställningskonferensen startar med gött häng och inspirerande böcker, film och grym musik live!

~Boksläpp för reportageboken Omställningsrörelsen - Globala utmaningar, lokala lösningar.

Reportagen är skrivna av journalisterna som jobbade på, numera nedlagda, Landets Fria Tidning. Författarsamtal med Abigail Sykes, Sara Karnehed och Paula Rooth och Ylva Lundkvist Fridh.

~ Filmpremiär och samtal med skaparen Mattias Olsson.

CE1.jpeg

An Unlearning - Mitt möte med Charles Eisenstein

Under hela min uppväxt kände jag att allt inte stod rätt till i samhället. Men hade aldrig ord att sätta på det. Och när jag försökte prata om det fick jag till svar att: ”Allt är som det ska. Sköt du bara skolan och skaffa ett bra jobb så faller allt på plats ska du se.” Men känslan av att något var fel bestod. I vuxen ålder kommer en bok min väg: ”The Ascent of Humanity” av Charles Eisenstein. För första gången sätter någon ord på den där känslan jag burit på. Boken får mig att påbörja djupgående förändringar i mitt liv. Några år senare blir Charles Eisenstein inbjuden att delta i en konferens i mitt lilla samhälle – fem minuter från där jag bor. Jag skriver och frågar om jag får träffa Charles och intervjua honom. Mer om mig, filmen och mina andra filmer finns här: campfire-stories.org

~ ca kl 19: Musik av Anton Pettersson + band. Anton skriver poplåtar låtar på svenska, som nästan alltid grundar sig i grubblerier och insikter kring förändringen vi ser och behöver se i samhället och hos människan. Ikväll får han hjälp av underbara medmusikanter.

Local Loco and the idiots

Local Loco and the idiots

~ ca kl 21 Local Loco and the Idiots
Local Loco and the Idiots spelar falafeljazz direkt från Möllan. Med en kärlek till New Orleans och beundran för Tom Waits som grund ger de medryckande melodier, tungt gung och texter om allt från Donald Trump till att åka svarttaxi i en livlig blandning av politisk poesi, slående samtidiakttagelser och personliga bekännelser. Det är bluesigt, jazzigt, folkigt.

Ett gratis och öppet arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet, Omställningsnätverket och far i hatten.
Fri entré
Far i Hatten tar endast kort

Earlier Event: September 29
DJ-set: Malle
Later Event: October 5
DJ-set: DJ Anna & Klara