Punky Reggae Lucia
Dec
14
to Dec 15
DJ

Punky Reggae Lucia

Ta på dig din “three piece suit and ting” och kom och fira en Punky Reggae Lucia när Daniel oh Fabian(?) spelar reggae/dub och punk/post-punk på småskivor och ibland någon större skiva. Dread meet punk rockers inna Lucia-style!

View Event →

Julmarknad på Hatten
Dec
9
11:00 AM11:00

Julmarknad på Hatten

Välkomna till Far i Hattens julpyntade uteservering som fylls av marknadsstånd där man finner allt från hantverk, ekologiska delikatesser och mat från lokala producenter, till vinylskivor, retrodesign och ekologiska kläder.

Perfekt tillfälle för julklappsinköpen!

View Event →
Malmö Choir: Light Concert – En hyllning till ljuset.
Dec
5
6:00 PM18:00

Malmö Choir: Light Concert – En hyllning till ljuset.

Malmö Choir, ett unikt kulturprojekt som startats för att förena barn från olika stadsdelar, bakgrunder och kulturer med hjälp av konstnärliga uttryckssätt såsom musik, dans, konst och drama. I vår femte produktion sammanför vi än en gång barn ifrån hela Malmö i ett oförglömligt möte. Vi har valt att skapa en ljuskonsert som sammanfaller med Lucia, men är helt utan religiösa förtecken. Vår tanke är att man ska kunna delta oavsett vem man är! ”Det ska inte spela någon roll vilken ålder, bakgrund, språk eller kultur man tillhör, musik förenar och bygger broar”. Detta hoppas vi förtydligas genom att ljuskonserten är i Malmö Folkets Park, en naturlig plats för möten av alla dess slag.

View Event →
Palais Schaumburg
Nov
30
to Dec 1

Palais Schaumburg

Haka på och njut av wave av alla de slag med Palais Schaumburg. Från tidig, spretig new wave till de senaste släppen av skönt kylig elektronisk musik med rätt känsla. Givetvis med ena foten i gränslandet, med filmsamplingar och flirtar med gotiska vibbar däremellan. Är ni snälla spelar vi kanske en hitlåt någon gång också… 

View Event →
Konstquiz med Konstkvinnor och Historielabbet
Nov
21
to Nov 22

Konstquiz med Konstkvinnor och Historielabbet

Vet du vad Beyoncé och Pipilotti Rist har gemensamt? Eller hur många ord som har samma betydelse på svenska och turkiska?

Kom på ett extraordinärt konstquiz med associationer från jordens alla hörn, om allt från konst, suffragetter, Harlemrenässansen, till mat och film. Testa dina kunskaper eller lär dig något nytt om samtidskonst, konsthistoria och populärkultur tillsammans med Historielabbet och Konstkvinnor!

Det krävs inga förkunskaper! Ta med dig dina vänner, skapa ett lag eller bara kom som du är och delta helt själv.

View Event →
DJ Rebel (FUNKDOWN)
Nov
16
to Nov 17

DJ Rebel (FUNKDOWN)

DJ Rebel Soul är redan välkänd i Malmö från en massa shower med soul, funk, disco, jazz och afrobeat på Far i Hatten, Bastard, Metro och Grand.

“Get down! Party down! Funkdown! Esklusivt barsæt med klubb Funkdown fra København. De plejer at blande dansant och flippad funk, soul, hip hop och boogie samt muterad disco. Denne gang kommer der et godt skvæt af brazil og latin ned i heksebryggen, fordi Rebel Soul fra kollektivet lige har hentet et læs nye vinyler i Rio og New York.”

View Event →
Beaujolais Nouveau 2018 - Kom och fira årets skörd med oss!
Nov
15
to Nov 16

Beaujolais Nouveau 2018 - Kom och fira årets skörd med oss!

Kom och fira årets skörd med oss! Franska tongångar i stugan, live balkandisco på scen: Banda Lunda och i cirkustältet på dansbanan bjuder DJ duon APAN de luxe upp till dans. Det utlovas mycket eld, mycket rök, 90-tals hits och stroboskop!

Exlusivt för i år släpper vi 30 platser för Superduper Nouveau-middag med en sittning med middag i fyra serveringar och sex viner. Boka bord

View Event →
Herr Hofferts Tidsmaskin
Nov
2
to Nov 3
DJ

Herr Hofferts Tidsmaskin

Hjärtligt välkomna till lönnkrogsstämning inne på Far i Hatten, när Herr Hoffert och hans tidsmaskin bjuder på stämning från förr, med inspiration hämtad från 20-, 30- och 40-talen. Denna fredag med lite extra läskig och spöklik stämning..!

View Event →
Halloween på Hatten
Oct
27
to Oct 28
DJ

Halloween på Hatten

Dunkla skuggor rör sig över Hattens (för aftonen) murkna väggar. Spindelväven ligger tät och i kitteln puttrar vedervärdiga dekokter. Vargen ylar, häxan skrattar och kyrkklockorna slår. Det är Halloween på Hatten igen. Häxlika tornar kvällens madamer upp sig i dj-båset. Paisarella & Malicious frammanar ljudmattor tjocka som röken under Londonbranden 1823. Sälla trolltrummor blandas med kusliga synthslingor och sång med mördande mycket reverb.

View Event →
Palais
Oct
19
to Oct 20

Palais

Haka på och njut av wave av alla de slag med Palais. Från tidig, spretig new wave till de senaste släppen av skönt kylig elektronisk musik med rätt känsla. Givetvis med ena foten i gränslandet, med filmsamplingar och flirtar med gotiska vibbar däremellan. Är ni snälla spelar vi kanske en hitlåt någon gång också… 

View Event →
Conrad Luckett
Oct
13
to Oct 14
DJ

Conrad Luckett

Gullig handklappstweed, Brutal hjärtat i handenpop, Svängig 2-tone, Vilja ha på sig snygga 60-talskostymermods, Poppig dansant punk, Hits som gör dig glad i magen från 60,80,90-tal, Indiehits från den där nattklubben du ville gå på typ 2006 men var för ung eller bodde i en småstad som inte hade indie-klubbar. Svenska popklassiker, Northern Soul, Alternativ pop, Mörk 80-talsgothpop, samt precis vad han känner för.

Den här kvällen har han fått för sig att ha ska embrace hösten och kommer ha ett vagt hösttema.

View Event →
DJ-set: DJ Anna & Klara
Oct
5
to Oct 6
DJ

DJ-set: DJ Anna & Klara

Klara och Anna träffades första gången i den varma sommarhettan inne på Hatten! Sedan dess har de bakat pizza, dansat och spelat musik tillsammans! Nu hoppas de att folk kommer trivas inne i stugan tillsammans med mysiga beats och härliga klassiker!

View Event →