På gång på Hatten!

autumnhatten-600x286

Konserter och musik på Hatten!

APRIL
Tor 13/4 Chips for Tea – Sorted tunes from back in the day!
Fre 14/4 Live: Jom Comyn, DJ: Rockadelika: DJ Rockadelika spelar utsökta rocktoner marinerade i blues och psykedelia.
Lör 15/4 DJ Time Warp (med Lauren & Frans). ”Time warp sensation! Slick grooves, groovy funk, bubblegum, 60′s pop, psychedelia, prog, ballads, and killer diller rock & roll tunes!”
Fre 21/4 Lost in Music. Förlora er i disco, soul och het RnB.
Lör 22/4 DJ Anna B. Glad vinyl med fokus jazz, soul, funk, disco och visa från 1930 och framåt med fokus på starka ladies röster.
Fre 28/4 DJ Coco
Lör 29/4 4-årsjubileum på Hatten Nordlyd, VURRO & The Bland
Sön 30/4 Valborgsfirande på Hatten

MAJ
Fre 5/5 DJ Spader Katt (Meistrich & Selene). Spader Katt laddar med 20-60-tals retrosväng på Hatten – Meistrich och Selene serverar utvalt brus, skrap och sväng från förr.
Lör 6/5 Konsert på dansbanan: Hanna Federley Holmkvist. Hannahs musik finns i hybriden av visa, folk och pop. Med svävande harmonier och lyrikrika texter blir situationer och tankar någonting mer. DJs: Funkdown.
Fre 12/5 DJ Måns & Petter (Hater). En härlig blandning av pop från alla tider samt lite 70-tal från Ecuador. Mest vinyler.
Lör 13/5 Framtidsfestival förfest med Oslipat, Agusa, SWOPshop med mera.

Lör 13/5 DJs Phasing Out med Lauren & Krister Bladh.
Känner du dig ur fas med tiden? Rubbad? Omskakad? Känner du att du är på väg att fasas ut, tillsammans med demokratin, jämställdheten och förståelsen för det som är annorlunda? Kom till Söder om Småland och känn gemenskapen. Phasing Out med Lauren Miller och Krister Bladh bjuder på vibrerande vågformer och mjuka ljudmattor. Har det gått ett halvår sen sist? Ett år? Ingen vet, men nu är klubben som är uppkallad efter en obskyr gitarrpedal tillbaka.
Fre 19/5 Live på Hatten: David Simard
Ons 24/5 Konsert: Vi Dras. Vi Dras är ett Malmöbaserat band som även släppt ett helt nytt album: ”Relationsresor”. I texterna avhandlas realtioner.
Ons 24/5 DJ Paisley & Mattan. Cissi Paisley & Mattias Nihlén ären del av DJ-kollektivet Tredje Dynastin, men de jobbar också på Far i hatten. Denna kväll spelar de välklingande sovjet-dängor, rymd-disco och saxofon-jazz i en välkänd men ändå ny blandning.
Tor 25/5 DJ Chips for Tea. Chips For Tea är din anglofila semester här hemma i Malmö med fokus på Northern Soul, Garage, Motown, Ska, Britpop, Madchester och Indie.
Fre 26/5 Blind Tiger presenterar: Strictly Sevens! Funk-soul-latin-afro-boogie-r’n'b-jazz-tropical från hela världen, framfört enbart på sjutums-singlar.

Vinmakarbesök från Barranco Oscuro (Granada, ES)

Barranco-Oscuro2
Tors 23/2
Vin & Natur och Far i Hatten är stolta och glada att presentera en eftermiddag och kväll med Barranco Oscuro, pionjärer när det kommer till spanskt naturvin! Kvällen till ära kommer det finnas ett stort utbud av Barranco Oscuros viner på glas och Lorenzo Valenzuela från Bodegan är på plats och presenterar sig själv och sina viner mellan ca kl. 18–20. Far i Hattens kök serverar smarrigt käk hela kvällen så slink in för ett, eller två, glas vin och något från vår rabatterade barmeny eller boka in dig för en helkväll.

Barranco Oscuro
Manuel Valenzuela kom tillbaka till Granada 1979 med en längtan att flytta tillbaks till stillheten. Det fanns inga planer att göra vin på ett kommersiellt plan utan kanske bara ta vara på de rankor man fick med på köpet av gården och göra vin till sig själv. Idag finns inte de ursprungliga plantorna kvar. De blev uppdragna till förmån för nya planteringar av traditionella druvsorter som skulle få en uppväxt utan kemikalier.

Deras gård idag har tolv hektar med plantor som de själva planterat med början i mitten av 80-talet. Att bevara traditionella sorter som Vigiriera & Pedro Ximenez m.fl är viktigt för dem men i markerna finns även Garnacha, Syrah, Tempranillo, Cabernet franc, Viognier mm. Vinmarkerna ligger på hög höjd, 1300 meter över havet med utsikt till Sierra Nevada. Det har stor betydelse för den markanta fräschör som vinerna har. De högst belägna markerna ligger 1368 meter över havet och efter det har de efterkallat ett av Bodegans mest intressanta vin som kort och gott heter “1368”.

Idag är det Manuel tillsammans med sin son Lorenzo som driver egendomen. Lorenzo fortsätter i samma spår som sin far med att göra autentiska viner.

8 mars-firande på Hatten: Ladies of Pommes 94

pommes94 8 mars
I år firar vi internationella kvinnodagen med att bjuda in Stinky, Katz Lion, Leona Raff, HannaH & SONA från POMMES 94.

Förutom att förse oss med sammankomster i hemligt Pommesland om somrarna består kollektivet unisont av hänförelsen till elektronisk musik och energin bakom skapande. Vi rekommenderar alla inblandade att hålla i hatten, stugan kommer vibrera!

Restaurangen är öppen från 18:00.
DJs från ca 21:30.
Fri entré öppet till 01:00.
Far i hatten tar endast kort.

Vill du käka? Kolla in menyn och boka bord på www.farihatten.se/boka